Argan olie

 

Arganolie wordt vanwege haar schaarsheid, unieke samenstelling en vele toepassingsmogelijkheden ook wel ‘Wonderolie’ of ‘Het vloeibare goud van Marokko’ genoemd. Dit zowel door de productie als de eigenschappen.

De Arganboom kent een beperkte groeiplaats in Marokko en dat maakt Arganolie tot een zeldzaam product. Arganolie is een plantaardige olie, die wordt gewonnen uit de pitten van de vruchten die aan de Arganboom Argania Spinosa groeien.

 

Ze is lang het geheim gebleven van de Berbervrouwen uit Marokko. Maar de laatste 15 jaar ontdekken steeds meer mensen uit Europa, Amerika en Japan de heilzame werking van Arganolie, die dankzij haar unieke samenstelling niet alleen voor cosmetisch of culinair gebruikt geschikt is, maar ook over heel wat therapeutische kwaliteiten beschikt.

 

Ik heb bewust gekozen om in mijn praktijk met deze koning onder de oliën te werken. De meeste oliën die bij ons verkrijgbaar zijn belasten de huid juist vaak met allerlei kunstmatige toevoegingen. Deze natuurlijke biologische Argandraagolie voedt de huid op een eerlijke en heerlijke manier.

 

Geschiedenis

De productie en consumptie van Arganolie gaan ver terug in de geschiedenis. De Feniciërs (de inwoners van Fenicië dat ongeveer het huidige Libanon bestrijkt) waren zich rond het jaar 1219 al bewust van de kracht van Arganolie en Ibn Al Baythar, een arts uit Andalusie, schreef er in die tijd zelfs al een wetenschappelijk artikel over. Maar ook zonder deze ‘wetenschappelijke onderbouwing’ wisten de producenten van Arganolie, de Berbervrouwen, intuïtief en gebaseerd op hun ervaring lang geleden al dat Arganolie goed voor hun welzijn was. Zij noemden de Arganboom niet voor niets de ‘Boom der schoonheid’ of ‘Boom des Levens’.

De Arganboom

De prachtige stekelige Arganboom, Argania Spinosa, is niet bij veel mensen bekend. Dat is niet zo verwonderlijk, omdat hij alleen voorkomt en groeit in het zuidwestelijke deel van Marokko op een gebied dat ongeveer 700.000 tot 800.000 hectare beslaat. Toch is de Arganboom volgens schatting van botanici met haar 25 miljoen jaar, één van de oudste bomen ter wereld.

 

De Arganboom gedijt goed in de hete en droge omstandigheden van de zuidwestelijke regio's van Marokko op een hoogte van ongeveer 1000 meter en hij wordt gemiddeld 175 jaar oud. Hoogtes van 10 meter zijn geen uitzondering. Voor water wortelt de Arganboom wel tot 30 meter diepte.

Vruchten

De vruchten van de arganboom zijn groen en te vergelijken met olijven. Het verschil met de olijf is dat de Arganvruchten groter en ronder van vorm zijn.  De Arganvrucht bestaat voor ongeveer 25% uit vruchtvlees, dat voor de mens niet eetbaar is. In de Arganvrucht bevindt zich een harde noot en daarin zitten maximaal 2 tot 3 amandelvormige pitten, waaruit de olie wordt gewonnen.

Het is interessant om te weten dat de Arganboom per seizoen ongeveer 30 kilo pitten levert. Een hoeveelheid die goed is voor het persen van 1 liter 100% pure Arganolie.

 

UNESCO

Helaas is in nog geen 100 jaar tijd al meer dan een derde van alle Arganbomen aan kap verloren gegaan. Op dit moment groeien er nog ongeveer 20 miljoen bomen en wordt het omhakken van een Arganboom zwaar bestraft. Toch wordt de boom nog steeds met uitsterven bedreigd. Daarom heeft UNESCO de Arganboom in 1998 toegevoegd aan de World Heritage List en stellen verschillende organisaties, zoals bijvoorbeeld ‘La Fondation pour l'arganier’ nog steeds alles in het werk om verdere afname van het aantal bomen tegen te gaan.

DōTERRA - Etherische oliën

 

In mijn zoektocht naar een gezonder en bewuster leven met natuurlijke producten kwam ik in aanraking met de essentiële oliën van dōTERRA. In de tijd dat ik de oliën nu gebruik ben ik overtuigd van hun werking.

 

100% natuurlijk

De essentiële oliën van dōTERRA zijn van de allerbeste kwaliteit. U mag erop vertrouwen dat de producten die we in de praktijk gebruiken, 100% natuurlijk en van therapeutische kwaliteit zijn, zodat het ook voor (kleine) kinderen, kwetsbare mensen en ouderen veilig gebruikt kan worden.

 

Puur, biologisch, supergeconcentreerd en van therapeutische kwaliteit

dōTERRA is het enige bedrijf van zijn soort dat de planten op eigen landgoederen op biologische wijze teelt, oogst, destilleert en verpakt. Zo wordt er gegarandeerd dat er geen pesticiden of chemicaliën in het product zitten, en kun je er zeker van zijn dat de oliën puur, biologisch, supergeconcentreerd en van therapeutische kwaliteit zijn.

 

Slechts 10% van alle etherische oliën op de markt zijn 100% natuurlijk (zonder toevoegingen) en slechts 1% is van therapeutische kwaliteit (alle werkzame stoffen van de plant zijn behouden). doTERRA staat voor topkwaliteit en geeft hierop ook garantie. Oliën van deze kwaliteit zijn schaars en kosten wat meer, maar werken dan ook zeer effectief.

Een therapeutische olie heeft zeer veel verschillende bestanddelen en doet z'n werk op verschillende niveaus; fysiek, emotioneel en mentaal.

 

Schokkend feit: 90% van de oliën die in Nederland te koop zijn bevatten oplos- of verdunningsmiddelen of zijn synthetisch samengesteld. Weet dat etherische oliën zeer krachtig zijn. Als voorbeeld: 1 druppel pepermuntolie staat gelijk aan 28 koppen pepermuntthee.

Magnesium

 

Magnesium, ook wel het stressmineraal genoemd, heeft het vermogen om ons lichaam op natuurlijke wijze te ontspannen, ons zenuwstelsel tot rust te brengen, botten te versterken en ons uithoudingsvermogen te vergroten.

 

Magnesium wordt het meest effectief opgenomen via de huid en dan met name de huid van onze voeten, buik en oksels. Dat is de reden dat ik gekozen heb om aan de voetbaden, 100% natuurlijk Magnesium chloride toe te voegen. Doe daarbij nog een paar druppels heerlijke etherische olie en je hebt het perfect ontspannende voetenbad.

 

Het mineraal magnesium draagt bij aan vele essentiële lichaamsprocessen. (meer dan 300!) Magnesium is een sleutelmineraal, zonder voldoende magnesium kunnen andere mineralen en vitaminen niet goed hun werk doen. Magnesium laat de spieren ontspannen. Ook overprikkeling van het zenuwstelstel, kan met magnesium direct en gericht aangepakt worden.

 

Ik geloof in waar mogelijk te werken met lokale leveranciers. Permsal zit gevestigd in Den Hout en levert magnesium kristallen/vlokken komend uit een van de meest zuivere bronnen ter wereld en is erkend met de kwaliteitsgarantie van het Zechstein keurmerk. De Zechstein bron ligt in Veendam op een diepte van 1600 m.

Wat doet magnesium voor ons lichaam?

 

Het magnesium mineraal speelt een centrale rol bij

alle biologische lichaamsprocessen.

• Ontspant spieren en bloedvaten

• Versoepelt gewrichten

• Verbetert nachtrust

• Geeft energie en uithoudingsvermogen

• Ondersteunt andere mineralen en vitamines

• Verzacht de huid

• Brengt rust in het zenuwstelsel

• Stuurt gehele stofwisseling aan

• Stimuleert vetverbranding

• Verschoont bloedvaten en voorkomt verkalking

• Versterkt botten en tanden

• Voorkomt bloedstolsels

“Er is geen vitale substantie waaraan

zo’n algemeen gebrek bestaat en waar tegelijkertijd zo weinig aandacht aan wordt besteed als magnesium”

Dr. Barbara Hendel

 

Magnesium en ontspanning

Magnesium en calcium voeren hun werking op de spieren gezamenlijk uit. Calcium zorgt voor de samentrekking van de spiervezels. Magnesium zorgt voor de ontspanning. Wanneer de verhouding tussen calcium en magnesium niet goed is dan ontstaan er spiertrekkingen en krampen.

De ontspannende werking van magnesium is van belang voor de activiteit van de spieren en in het bijzonder de hartspier. Daarbij voorkomt magnesium dat het hart wordt overbelast en ondersteunt daarbij een gezonde activiteit.

 

Soepel functioneren van ons zenuwstelsel

Voor de prikkeloverdracht tussen spieren en zenuwen is magnesium medeverantwoordelijk. Daarmee waarborgt magnesium het soepel functioneren van ons gehele spierapparaat. Tegelijkertijd is magnesium in staat om een overprikkeld zenuwsysteem tot rust te brengen.

 

Magnesium behoefte en gebruik

Magnesium is naast zuurstof en water de derde levensbehoefte van het lichaam. De behoefte aan magnesium is persoonlijk en afhankelijk van vele factoren. Denk hierbij aan het lichaamsgewicht, levensstijl, leeftijd, zwangerschap of eventuele klachten. Gemiddeld heeft een mens ongeveer 350 milligram magnesium per dag nodig. Idealiter wordt dit gehaald uit voeding: bananen, granen, noten, abrikozen en groene groenten zoals spinazie zijn voorbeelden van voeding met veel magnesium. Helaas eten we niet altijd voldoende van deze voedingsmiddelen en ontstaat er een tekort aan magnesium in ons lichaam.

 

Dit tekort kan alsmaar groter worden door bijvoorbeeld ouder worden of verschillende dagelijkse handelingen. Bijvoorbeeld het drinken van koolzuurhoudende frisdranken, koffie, eten van suikers, het ervaren van stress of veel sporten. Fosfaten, die veelal in frisdranken zitten, binden zich aan magnesium waardoor het mineraal niet meer kan worden opgenomen in het lichaam. De cafeïne van het dagelijks drinken van koffie of alcohol zorgt ervoor dat de nieren extra magnesium verbruiken. Bij stress verbruikt het lichaam tot wel tweemaal meer magnesium dan normaal. Veel sporten leidt tot extra uitscheiding van magnesium.

 

Snelle en effectieve opname via de huid

De huid is transdermaal voor lichaamseigen stoffen.

De werkzame stof is magnesiumchloride, een lichaamseigen stof, die daarom snel door de huid wordt opgenomen. Magnesium gaat zo rechtstreeks naar de cellen en door naar de bloedbaan.

 

Meer weten? Zie bron: www.permsal.nl

Het leven is mooi, geniet, zorg goed voor jezelf, de natuur en een ieder die je dierbaar is.

lente

zomer

nazomer

herfst

winter

Links

•  www.vnrt.nl (Beroepsvereniging)

•  www.verloskundighuis.nl (Zwangerschap & geboorte)

•  www.totalhealth.nl (Opleidingscentrum VoetreflexPlus)

•  www.voetreflex-info.nl

•  www.permsal.nl/kennisbank (Magnesium)

•  www.ahealthylife.nl (Juglen Zwaan, gezonde leefstijl)

•  www.degroenezuster.nl (Borst thermografie)

•  www.rondenrond.nl (o.a. Borstweefselmassage)

•  www.laserpraktijkbreda.nl (bestralingstattoo weghalen)

•  www.natuurdietisten.nl

•  www.natuurapotheek.com

•  www.vnig.nl

•  www.ekoplaza.nl/recepten

•  www.kinderbuikenco.nl (Holistisch arts bij kinderbuikklachten)

•  www.ellylangen.nl (Darmspoelingen)

•  www.praktijkvanas.nl (Darmklachten)

•  www.holistik.nl (Spiritueel & 5-elementen leer)

•  www.msdmanuals.com (ziektebeelden en regulier advies)

•  www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/ (archief wetenschappelijk onderzoek)

 

 

Boekentips

•  Ard Pisa, Wat Angelina niet wist over kanker, maar wel had moeten weten

•  Henk Fransen, De bondgenoot, Handboek bij kanker

•  Katja Zwager, Leven als een elastiekje

•  Laura Bond, Mam is not heaving Chemo

•  Francine van Broekhoven, Handboek borstgezondheid

•  Giulia Enders, De mooie voedselmachine

•  Jacqueline van Lieshout, In 28 dagen van gifbelt naar tempel

•  Hans Moolenburgh Sr., Gezond leven in een vervuilde wereld

•  Ineke Haisma, Met verstand gezond

 

 

Magazines

•  Medisch Dossier

•  Vakblad Natuurlijke en Integrale gezondheidszorg

Klantadvies

 

Zelfherstellend vermogen van het lichaam

Voetreflexologie zet het lichaam van binnenuit zelf aan het werk om blokkades op te heffen, alle energie weer goed te laten stromen en het lichaam op een natuurlijke manier te laten herstellen.

 

Een disbalans of een blokkade kan door allerlei redenen ontstaan. Denk hierbij aan een ongezonde leefstijl, ongunstige omgevingsfactoren, emotionele trauma’s etc. Voor een langdurig resultaat is het van belang om te kijken waar de eventuele disbalans of blokkade door ontstaan is, zodat we niet dweilen met de kraan open.

Met de gegeven VoetreflexPlus behandelingen geef ik jouw lichaam een zetje om zichzelf te herstellen. Echter om een optimaal resultaat te behalen zal je zelf ook aan de slag moeten om uit te zoeken waar de blokkade door ontstaan is en daarmee aan de slag te gaan.

 

Dit hoef je uiteraard niet alleen te doen. Graag wil ik je hierbij helpen door het geven van gerichte adviezen. Aan jou de eigen verantwoordelijkheid wat je hiermee doet. Besef dat dit van invloed zal zijn op het eindresultaat van de gegeven behandelingen.

 

Spreekt bovenstaande je aan? Wacht niet af en boek vandaag nog jouw afspraak om te gaan werken aan jouw herstel!

Argan olie

Arganolie wordt vanwege haar schaarsheid, unieke samenstelling en vele toepassingsmogelijkheden ook wel ‘Wonderolie’ of ‘Het vloeibare goud van Marokko’ genoemd. Dit zowel door de productie als de eigenschappen.

De Arganboom kent een beperkte groeiplaats in Marokko en dat maakt Arganolie tot een zeldzaam product. Arganolie is een plantaardige olie, die wordt gewonnen uit de pitten van de vruchten die aan de Arganboom Argania Spinosa groeien.

 

Ze is lang het geheim gebleven van de Berbervrouwen uit Marokko. Maar de laatste

15 jaar ontdekken steeds meer mensen uit Europa, Amerika en Japan de heilzame werking van Arganolie, die dankzij haar unieke samenstelling niet alleen voor cosmetisch of culinair gebruikt geschikt is, maar ook over heel wat therapeutische kwaliteiten beschikt.

 

Ik heb bewust gekozen om in mijn praktijk met deze koning onder de oliën te werken.

De meeste oliën die bij ons verkrijgbaar zijn belasten de huid juist vaak alleen maar met alle kunstmatige toevoegingen. Deze natuurlijke biologische Argandraagolie voedt de huid op een eerlijke en heerlijke manier.

 

Geschiedenis

De productie en consumptie van Arganolie gaan ver terug in de geschiedenis.

De Feniciërs (de inwoners van Fenicië dat ongeveer het huidige Libanon bestrijkt) waren zich rond het jaar 1219 al bewust van de kracht van Arganolie en Ibn Al Baythar, een arts uit Andalusie, schreef er in die tijd zelfs al een wetenschappelijk artikel over.  Maar ook zonder deze ‘wetenschappelijke onderbouwing’ wisten de producenten van Arganolie, de Berbervrouwen, intuïtief en gebaseerd op hun ervaring lang geleden al dat Arganolie goed voor hun welzijn was.

Zij noemden de Arganboom niet voor niets de ‘Boom der schoonheid’ of ‘Boom des Levens’.

 

De Arganboom

De prachtige stekelige Arganboom, Argania Spinosa, is niet bij veel mensen bekend.

Dat is niet zo verwonderlijk, omdat hij alleen voorkomt en groeit in het zuidwestelijke deel van Marokko op een gebied dat ongeveer 700.000 tot 800.000 hectare beslaat. Toch is de Arganboom volgens schatting van botanici met haar 25 miljoen jaar, één van de oudste bomen ter wereld.

 

De Arganboom gedijt goed in de hete en droge omstandigheden van de zuidwestelijke regio's van Marokko op een hoogte van ongeveer 1000 meter en hij wordt gemiddeld 175 jaar oud. Hoogtes van 10 meter en stamdoorsnedes van 15 meter zijn geen uitzondering. Voor water wortelt de Arganboom wel tot 30 meter diepte.

Vruchten

De vruchten van de arganboom zijn groen en te vergelijken met olijven. Het verschil met de olijf is dat de Arganvruchten groter en ronder van vorm zijn.  De Arganvrucht bestaat voor ongeveer 25% uit vruchtvlees, dat voor de mens niet eetbaar is.

In de Arganvrucht bevindt zich een harde noot en daarin zitten maximaal 2 tot 3 amandelvormige pitten, waaruit de olie wordt gewonnen.

Het is interessant om te weten dat de Arganboom per seizoen ongeveer 30 kilo pitten levert. Een hoeveelheid die goed is voor het persen van 1 liter 100% pure Arganolie.

 

UNESCO

Helaas is in nog geen 100 jaar tijd al meer dan een derde van alle Arganbomen aan kap verloren gegaan. Op dit moment groeien er nog ongeveer 20 miljoen bomen en wordt het omhakken van een Arganboom zwaar bestraft. Toch wordt de boom nog steeds met uitsterven bedreigd. Daarom heeft UNESCO de Arganboom in 1998 toegevoegd aan de World Heritage List en stellen verschillende organisaties, zoals bijvoorbeeld ‘La Fondation pour l'arganier’ nog steeds alles in het werk om verdere afname van het aantal bomen tegen te gaan.

DōTERRA - Etherische oliën

In mijn zoektocht naar een gezonder en bewuster leven met natuurlijke producten kwam ik in aanraking met de essentiële oliën van dōTERRA. In de tijd dat ik de oliën nu gebruik ben ik overtuigd van hun werking.

 

100% natuurlijk

De essentiële oliën van dōTERRA zijn van de allerbeste kwaliteit. U mag erop vertrouwen dat de producten die we in de praktijk gebruiken, 100% natuurlijk en van therapeutische kwaliteit zijn, zodat het ook voor (kleine) kinderen, ouderen en dieren veilig gebruikt kan worden.

 

Puur, biologisch, supergeconcentreerd en van therapeutische kwaliteit

dōTERRA is het enige bedrijf van zijn soort dat de planten op eigen landgoederen op biologische wijze teelt, oogst, destilleert en verpakt. Zo wordt er gegarandeerd dat er geen pesticiden of chemicaliën in het product zitten, en kun je er zeker van zijn dat de oliën puur, biologisch, supergeconcentreerd en van therapeutische kwaliteit zijn.

 

Slechts 10% van alle etherische oliën op de markt zijn 100% natuurlijk (zonder toevoegingen) en slechts 1% is van therapeutische kwaliteit (alle werkzame stoffen van de plant zijn behouden). doTERRA staat voor topkwaliteit en geeft hierop ook garantie. Oliën van deze kwaliteit zijn schaars en kosten wat meer, maar werken heel effectief.

Een therapeutische olie heeft zeer veel verschillende bestanddelen en doet z'n werk op verschillende niveaus; fysiek, emotioneel en mentaal.

 

Schokkend feit: 90% van de oliën die in Nederland te koop zijn bevatten oplos- of verdunningsmiddelen of zijn synthetisch samengesteld. Weet dat etherische oliën zeer krachtig zijn. Als voorbeeld: 1 druppel pepermuntolie staat gelijk aan 28 koppen pepermuntthee.

“Er is geen vitale substantie waaraan

zo’n algemeen gebrek bestaat en waar tegelijkertijd zo weinig aandacht aan wordt besteed als magnesium”

Dr. Barbara Hendel

 

Magnesium

Magnesium heeft het vermogen om ons lichaam op natuurlijke wijze te ontspannen, ons zenuwstelsel tot rust te brengen, botten te versterken en ons uithoudingsvermogen te vergroten.

 

Magnesium wordt het meest effectief opgenomen via de huid en dan met name de huid van onze voeten, buik en oksels.

Dat is de reden dat ik gekozen heb om aan het Happy Feet voetenbad, 100% natuurlijk Magnesium chloride toe te voegen. Doe daarbij nog een paar druppels heerlijke etherische olie en je hebt het perfect ontspannende voetenbad.

 

Het mineraal magnesium draagt bij aan vele essentiële lichaamsprocessen (meer dan 300!). Daarom wordt het ook wel het sleutelelement genoemd. Magnesium geeft veel baat bij spierproblemen en laat de spieren ontspannen. Ook overprikkeling van het zenuwstelstel, kan met magnesium direct en gericht aangepakt worden.

 

Ik geloof in waar mogelijk te werken met lokale leveranciers. Permsal zit gevestigd in Den Hout en levert magnesium kristallen/vlokken komend uit een van de meest zuivere bronnen ter wereld en erkend met de kwaliteitsgarantie van het Zechstein keurmerk. De Zechstein bron ligt in Veendam op een diepte van 1600 m

 

Wat doet magnesium voor ons lichaam?

Het magnesium mineraal speelt een centrale rol bij alle biologische lichaamsprocessen.

• Ontspant spieren en bloedvaten

• Versoepelt gewrichten

• Verbetert nachtrust

• Geeft energie en uithoudingsvermogen

• Ondersteunt andere mineralen en vitamines

• Verzacht de huid

• Brengt rust in het zenuwstelsel

• Stuurt gehele stofwisseling aan

• Stimuleert vetverbranding

• Verschoont bloedvaten en voorkomt verkalking

• Versterkt botten en tanden

• Voorkomt bloedstolsels.

Magnesium en ontspanning

Magnesium en calcium voeren hun werking op de spieren gezamenlijk uit. Calcium zorgt voor de samentrekking van de spiervezels. Magnesium zorgt voor de ontspanning. Wanneer de verhouding tussen calcium en magnesium niet goed is dan ontstaan er spiertrekkingen en krampen.

De ontspannende werking van magnesium is van belang voor de activiteit van de spieren en in het bijzonder de hartspier. Daarbij voorkomt magnesium dat het hart wordt overbelast en ondersteunt daarbij een gezonde activiteit.

 

Soepel functioneren van ons zenuwstelsel

Voor de prikkeloverdracht tussen spieren en zenuwen is magnesium medeverantwoordelijk. Daarmee waarborgt magnesium het soepel functioneren van ons gehele spierapparaat. Tegelijkertijd is magnesium in staat om een overprikkeld zenuwsysteem tot rust te brengen.

 

Magnesium behoefte en gebruik

Magnesium is naast zuurstof en water de derde levensbehoefte van het lichaam.

De behoefte aan magnesium is persoonlijk en afhankelijk van vele factoren. Denk hierbij aan het lichaamsgewicht, levensstijl, leeftijd en eventuele klachten. Gemiddeld heeft een mens ongeveer 400 milligram magnesium per dag nodig. Idealiter wordt dit gehaald uit voeding: bananen, granen, noten, abrikozen en groene groenten zoals spinazie zijn voorbeelden van voeding met veel magnesium. Helaas eten we niet altijd voldoende van deze voedingsmiddelen en ontstaat er een tekort aan magnesium in ons lichaam.

 

Dit tekort kan alsmaar groter worden door bijvoorbeeld ouder worden of verschillende dagelijkse handelingen. Bijvoorbeeld het drinken van koolzuurhoudende frisdranken, koffie, eten van veel suikers, het ervaren van stress of veel sporten. Fosfaten, die veelal in frisdranken zitten, binden zich aan magnesium waardoor het mineraal niet meer kan worden opgenomen in het lichaam.

De cafeïne van het dagelijks drinken van koffie en thee zorgt ervoor dat de nieren extra magnesium verbruiken. Bij stress verbruikt het lichaam tot wel tweemaal meer magnesium dan normaal. Veel sporten leidt tot extra uitscheiding van magnesium.

 

Snelle en effectieve opname

via de huid

De huid is transdermaal voor lichaamseigen stoffen. De werkzame stof in Permsal is magnesiumchloride, een lichaamseigen stof, die daarom snel door de huid wordt opgenomen. Magnesium gaat zo rechtstreeks naar de cellen en door naar de bloedbaan.

 

Meer weten? Zie bron: www.permsal.nl

Het leven is mooi, geniet, zorg goed voor jezelf, de natuur en een ieder die je dierbaar is.

lente

zomer

nazomer

herfst

winter

Links

•  www.vnrt.nl (Beroepsvereniging)

•  www.verloskundighuis.nl

•  www.totalhealth.nl

(Opleidingscentrum VoetreflexPlus)

•  www.voetreflex-info.nl

•  www.permsal.nl/kennisbank (Magnesium)

•  www.ahealthylife.nl

(Juglen Zwaan, gezonde leefstijl)

•  www.degroenezuster.nl (Borstthermografie)

•  www.rondenrond.nl (o.a. Borstweefselmassage)

•  www.laserpraktijkbreda.nl

(bestralingstattoo weghalen)

•  www.natuurdietisten.nl

•  www.natuurapotheek.com

•  www.vnig.nl

•  www.ekoplaza.nl/recepten

•  www.kinderbuikenco.nl

(Holistisch arts bij kinderbuikklachten)

•  www.ellylangen.nl (Darmspoelingen)

•  www.praktijkvanas.nl (Darmklachten)

•  www.holistik.nl (Spiritueel & 5-elementen leer)

•  www.msdmanuals.com

(ziektebeelden en regulier advies)

•  www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/ (archief wetenschappelijk onderzoek)

 

 

 

 

Boekentips

•  Ard Pisa, Wat Angelina niet wist over kanker,

maar wel had moeten weten

•  Henk Fransen, De bondgenoot,

Handboek bij kanker

•  Katja Zwager, Leven als een elastiekje

•  Laura Bond, Mam is not heaving Chemo

•  Francine van Broekhoven,

Handboek borstgezondheid

•  Giulia Enders, De mooie voedselmachine

•  Jacqueline van Lieshout, In 28 dagen van gifbelt naar tempel

•  Hans Moolenburgh Sr.,

Gezond leven in een vervuilde wereld

•  Ineke Haisma, Met verstand gezond

 

 

Magazines

•  Medisch Dossier

•  Vakblad Natuurlijke en Integrale gezondheidszorg

Klantadvies

 

Zelfherstellend vermogen van het lichaam

Voetreflexologie zet het lichaam van binnenuit zelf aan het werk om blokkades op te heffen, alle energie weer goed te laten stromen en het lichaam op een natuurlijke manier te laten herstellen.

 

Een disbalans of een blokkade kan door allerlei redenen ontstaan. Denk hierbij aan een ongezonde leefstijl, ongunstige omgevingsfactoren, emotionele trauma’s etc. Voor een langdurig resultaat is het van belang om te kijken waar de eventuele disbalans of blokkade door ontstaan is, zodat we niet dweilen met de kraan open.

Met de gegeven VoetreflexPlus behandelingen geef ik jouw lichaam een zetje om zichzelf te herstellen. Echter om een optimaal resultaat te behalen zal je zelf ook aan de slag moeten om uit te zoeken waar de blokkade door ontstaan is en daarmee aan de slag te gaan.

 

Dit hoef je uiteraard niet alleen te doen. Graag wil ik je hierbij helpen door het geven van gerichte adviezen. Aan jou de eigen verantwoordelijkheid wat je hiermee doet. Besef dat dit van invloed zal zijn op het eindresultaat van de gegeven behandelingen.

 

Spreekt bovenstaande je aan? Wacht niet af en boek vandaag nog jouw afspraak om te gaan werken aan jouw herstel!